Величні вершини «Вище хмар»

Двотисячники Карпат – унікальні місця України, де кожна вершина славна своєю історією, природною красою та труднощами підкорення. У цій шестиденній мандрівці ми передбачили сходження на трійку найвищих гір України, відомі у Європі полонини, сходження до високогірних озер та Попіванської обсерваторії. За шість днів гіди Husky Travel відкриють вам визначальні місця у маршрутах Карпатами, ви побуваєте в екзотичних локаціях та на власні очі побачите автентику гірського життя: їжа та ночівля посеред природи, історії та легенди про визначні місця Карпат, заповідні зони та краєвиди поза виміром і часом.

Разом з професійною підтримкою Husky Travel група мандрівників відвідає Кваси та полонину Веснярка, другого та третього дня піднімемося на Шешул, Говерлу та Петрос. Окрім вершин, побуваємо біля озер Несамовите і Бребенескул, а також біля відомої кам’яної обсерваторії, що на горі Піп-Іван. До слова, дана обсерваторія – це найвисокогірніша будівля України. Колись з низин сюди піднімалися пращури у свято Івана Купала, тож саме на місці обсерваторії наші предки розводили купальське багаття – звідси відкривається вид на всю Чорногору та на найвищі вершини України. Також здійснимо сходження на Ребру, Бребенескул, Менчул, а перлиною нашої мандрівки стане Дземброня – одне з найвідоміших карпатських сіл у світі. Щоб детальніше взнати про місця, які ми плануємо відвідати разом, ознайомтеся з нашим поденним планом мандрівки.

  • 57 км
  • На
    замовлення
  • середній
    рівень
  • 6 днів
    5 ночей

Івано-Франківськ – с. Кваси – г. Петрос (2020м.) – г. Говерла (2060м.) – оз. Несамовите – г. Бребенескул (2036м.) – Обсерваторія на г. Піп-Іван – с. Дземброня – Івано-Франківськ

Початок:  

Залізничний вокзал м.Івано-Франківська

,

09:00

Закінчення:  

Залізничний вокзал м.Івано-Франківська 18:00

Івано-Франківськ, селище Кваси, полонина Веснярка. (9 км.)

Гора Шешул, гора Петрос (2020 м.), гора Говерла – (10 км.)

Гора Говерла (2060 м.), озеро Несамовите – (13 км.)

Гора Ребра, гора Бребенескул (2036 м.), гора Менчул, Смотрич-Чорногора – (11 км.)

Чорний замок, Чорна гора, гора Піп-Іван, село Дземброня – (10 км.)

Селище Нижня Дземброня, Верховина, Івано-Франківськ

Спорядження

  • Рюкзак
  • Каремат
  • Засоби індивідуальної гігієни
  • Посуд
  • Одяг
  • Взуття
  • Намет
  • Спальний мішок
  • Трекінгові палиці
  • Сокира
  • Крихкий та габаритний посуд

План

Похід насичений подіями і враженнями. Польова кухня, розмови біля багаття, приємна втома і насолода чистою природою Карпат. Відкрийте для себе гори заново! Досвід гірського походу - це враження, які залишаться з Вами на все життя!

  • 1

    Івано-Франківськ, селище Кваси, полонина Веснярка. (9 км.)

    Традиційно група мандрівників та гіди збираються поруч входу до залізничного вокзалу Івано-Франківська. Щоразу як вирушаємо у подорож, звідси нас забирає комфортний мікроавтобус, який довозить групу до першої точки маршруту. Наші гіди обирають селище Кваси – з цим чудовим місцем ми радо знайомимо наших мандрівників. Кваси славетні своєю мінеральною водою, яку можна буде спробувати на місці, як тільки ми дістанемося селища. Лікувальна “квасна” (звідки і назва місця) вода відома не тільки українським споживачам, а і у Європі. Окрім того, Кваси унікальні своєю гуцульською кухнею та тим, що це місце оптимальне для вирушання у гірські мандрівки найвищими вершинами. Після перепочинку та розподілу інвентарю і продуктів ми вирушаємо у першу пішу подорож до Веснярки.

    Шлях до Веснярки веде у напрямку до гори Петрос. Веснярка – це полонина Чорногірського хребта, відома своєю сироварнею та пасовищами для худоби. Дорогою ми можемо зустріти чимало отар овець. Ночівлю після першого дня походу ми проведемо саме на Веснярці, очікувана протяжність походу цього дня становить 9 км.

  • 2

    Гора Шешул, гора Петрос (2020 м.), гора Говерла – (10 км.)

    Цього дня ми піднімемося на гору Петрос, а з її вершини поглянемо на Говерлу. Туристи вважають, що назва “Петрос” походить від ім’я, однак, насправді це слово означає “кам’янистий”. Гора справді є складною у підйомі через скелясті схили, а на вершині Петроса як правило вирують шквали. Металевий хрест, що розміщений на Петросі, був зігнутий вітром, а з каплиці, що поруч хреста, шквали зірвали дах. Тому можете уявити наскільки важко підніматися на гору та перебувати на її вершині – спеціалісти Husky Travel не рекомендують підйом самотужки, а тим більше наодинці.

    Після підйому на Петрос ми проведемо небагато часу на його вершині. Тут як на долоні можна роздивитися увесь Чорногірський хребет – у хорошу погоду видно Говерлу, Піп-Іван та інші двотисячники (таких у Карпатах є шість). Після деякого часу на відпочинок та фотосесію ми зійдемо з Петроса та розташуємося на ночівлю біля його підніжжя. Очікувана протяжність пішого походу для цього дня складає 10 км.

  • 3

    Гора Говерла (2060 м.), озеро Несамовите – (13 км.)

    Вирушаємо у напрямку відомої гори Говерли. Підйом на найвищу точку України розпочинаємо дуже рано вранці. Туристи з усього світу нерідко обирають саме Говерлу для підкорення. Після підкорення Говерли, наша мандрівка продовжиться далі по хребту у напрямку вершини Брескул (1911 м.), Пожижевська (1822 м.) та Туркул (1933 м.). Далі перед нами відкривається казкове озеро Несамовите з кристально чистою водою та широкими берегами. Довгоочікуваний відпочинок та вечеря відбувається на мальовничому високогірному озері Несамовите (1750 м.).

  • 4

    Гора Ребра, гора Бребенескул (2036 м.), гора Менчул, Смотрич-Чорногора – (11 км.)

    Цього дня ми прокидатимемось вдосвіта, адже саме сьогодні підкоримо Говерлу. Перші задокументовані походи на Говерлу відбулися наприкінці ХІХ ст, а в наш час зовсім не втратили своєї актуальності. Найвища гора та точка України відкриває фантастичний вид зі своєї вершини – тут ми побачимо підкорений напередодні Петрос, міста Івано-Франківської та Закарпатської області, і навіть Румунію, до якої звідси всього 17 км. На Говерлі ми проведемо деякий час для відпочинку та фотосесії – як правило, мандрівники фотографуються тут з мармуровою плитою, в яку вмонтовані 25 капсул з українською землею – одна капсула з кожного регіону України.

    Після відпочинку ми продовжимо маршрут Чорногірським хребтом, оминемо гори Брескул, Туркул та Пожижевську. До слова, зимою на Пожижевській вимірюють висоту снігового покриву, саме цей показник використовується для метеоданих по карпатському регіону. Наша друга і не менш колосальна мета цього дня – озеро Несамовите.

    Озеро Несамовите – одне з найбільш високогірних озер Карпат, розташоване на висоті 1750 метрів над рівнем моря. Водойма розкинулася на східних схилах гори Туркул, її довжина сягає 88 м, а глибина мінімальна – не більше 1,5 м. Саме тут, на березі озера посеред субальпійської рослинності ми залишимося на вечерю та ночівлю. Очікувана протяжність походу на цей день становить 13 км.

  • 5

    Обсерваторія на горі Піп-Іван, село Дземброня – (10 км.)

    Мета п’ятого дня подорожі – підкорення гори Піп-Іван та спуск до Дземброні. Як ми уже зазначали, гора Піп-Іван, відома також за назвою Чорна Гора (не плутати з Чорногорою) ще у сиву давнину була об’єктом сакрального значення, саме тут наші предки досліджували зірки, а століттями пізніше навіть заснована повноцінна обсерваторія. Її стіни досі є на вершині гори, ми піднімемося на гору саме побачити те місце, де колись палали купальські вогні, а нині – залишки кам’яної обсерваторії, яку в останні роки почали відбудовувати і навіть накрили дахом. Наші гіди розкажуть вам більше про те як будували обсерваторію та для чого вона була призначена. Зазначимо, що товщина стін будівлі сягає понад 1,2 м, матеріали та обладнання сюди везли з усіх куточків світу і піднімали практично вручну в розібраному вигляді на висоту 2028 метрів. Це місце справді варте уваги, це така собі наукова Мекка посеред найвищих карпатських вершин. Щодо самої вершини, назва Піп-Іван не походить від священика Івана, як часто вважають туристи, а від слова “попівати” тобто співати, місцеві люди говорять, що тут попівають вітри.

    Після підйому на Піп-Іван ми завершимо нашу мандрівку Чорногірським хребтом. З хребта ми зійдемо до Дземброні – найвисокогірнішого українського села. Походжень назви села є кілька, однак, вважається, що це від угорського слова “святкування”. Дземброня – це місце сили, саме тут побувало чимало видатних українських діячів. Є легенда, що Параджанов надихнувся екранізувати “Тіні забутих предків” саме тут, хоча зйомки проходили у Криворівні та Верховині. Поруч села розкинулася гора та ріка, усі три об’єкти мають назву Дземброня, а місцеві мешканці навіть відвоювали цю назву на референдумі – певний час селище мало інакшу назву. На ночівлю ми залишимося на березі річки Дземброні, очікувана протяжність маршруту цього дня становить 10 км.

  • 6

    Селище Нижня Дземброня, Верховина, Івано-Франківськ

    Дземброня поділяється на урочища Нижня та Верхня Дземброня. Попередній день ми провели у високогірній Верхній Дземброні, а останнього дня нашої мандрівки спускаємося до Нижньої Дземброні. У Дземброні ми сідаємо у заздалегідь підготовлений для нашої групи мікроавтобус, звідки повертаємося у відправну точку подорожі – Івано-Франківськ. Очікуваний час в дорозі – 4 години.

Страхування

Входить у вартість туру

Що не входить у вартість туру:

- трансфер
- оплата, при вході в Заповідники
- прокат спорядження

Їжа

1

День

2

День

3

День

4

День

5

День

6

День

Двотисячники Карпат – унікальні місця України, де кожна вершина славна своєю історією

Зареєструватися

Величні вершини «Вище хмар»

На замовлення (6 днів), 1900 грн

Контакнті дані

  • 40
  • 50
  • 60
  • 70
  • 80
  • 90
  • 100
  • 110
  • 120

Спорядження

*У мене є:

*Мені потрібно:

Також ви можете орендувати спорядження в нашому магазині Husky Sport

Харчування

  • 1

    крок

  • 2

    крок

  • 3

    крок

!

Величні вершини «Вище хмар»

, 1900 грн

Сталась помилка.
Будь ласка, поверніться назад та підтвердіть повторне надсилання форми.

Назад до анкети

Величні вершини «Вище хмар»

На замовлення (6 днів), 1900 грн

Ваші дані успішно відправлені.
Очікуйте дзвінка для уточнення деталей походу та підтвердження реєстрації.

Закрити