Казковий Свидовець

img

 

Івано-Франківськ – с. Кевелів – г. Близниця – Драгобрат – хр. Свидовець – р. Тиса – г. Братківська – Перевал Легіонів – с. Бистриця – Івано-Франківськ

 

Мандрівка «Казковий Свидовець» розкриває всю велич українських Карпат. Похід гармонійно поєднує подорож по м’яких, трав’янистих полонинах з безкрайніми озерами та дику природу кам’янистих Горган. Цікаві сходження до вершин, прогулянки смерековими лісами, безліч річок, водоспадів та озер, незрівнянні панорамні види вразять шанувальників активного дозвілля.

 

Величні Горгани зберігають особливу енергетику, дарують відчуття спокою та натхнення. Мандруючи саме по вершинах Горган, можна побачити всі барви справжньої дикої природи. Тут не зустрінеш веселих туристів з фотокамерами. Горгани є далекими від цивілізації та дають змогу залишитися сам на сам з природою карпатських гір.

 

Свидівець вражає красою гірських озер та дивовижно красивими ландшафтами. Митці нерідко обирають панорамні види Свидівця для зображення на полотнах. Вражаючі світанки, відображення у озерній воді, різнокольоровий ландшафт та дуже чисте повітря подарують незабутні враження від мандрівки.

 

Для того, щоб подорож була добре спланованою, організаційні питання та маршрут варто довірити професіоналам. Husky Travel є експертом з активного відпочинку. Багаторічний досвід роботи дозволяє нам зробити походи карпатськими горами не тільки інформаційно насиченими та вірно розробленими, але й фінансово доступними.

 

План маршруту «Казковий Свидівець»

 

  • День перший. Івано-Франківськ, Кевелів, полонина Гропа.

 

Подорож розпочинається з зустрічі мандрівників на залізничному вокзалі у місті Івано-Франківськ. Після знайомства групи, на сучасному мікро-автобусі ми прямуємо до селища Кевелів. Поїздка до селища триває до трьох годин мальовничими дорогами, видами яких можна насолодитися з вікна міні-вена. Саме з селища Кевелів розпочинається сходження повз річку Гропинець. Мандруючи по смерековому лісі, вже дуже скоро ми побачимо мальовничу полонину Гропа. Полонина Гропа відноситься до одних з найпопулярніших високогірних пасовищ, тут можна побачити гірських овець, корів та кіз. Саме на пасовищі під карпатськими зорями ми зупинимося на ночівлю біля вогнища.

 

  • День другий. Гора Близниця, гора Драгобрат.

 

Ранок другого дня розпочинаємо з зустрічі сходу сонця. Намилувавшись вражаючими краєвидами, ми прямуємо до гори Близниця. Мандруючи по хребту карпатських гір вже дуже скоро ми зможемо підкорити подвійну вершину гори Близниця та хребта Свидівець. Панорамні види, які ми зможемо побачити під час мандрівки, виглядають як кадри з пригодницької кінострічки. На казково красивій галявині у самісінькому серці Карпат ми зупинимося на ночівлю.

 

  • День третій. Хребет Свидовець, Татарка, Тиса.

 

Після смачного сніданку рисом зі свіжими ягодами ми продовжимо мандрівку по хребту Свидовець. Подорож буде більше схожа на прогулянку посеред дивовижних панорамних видів. Шанувальники фотомистецтва зможуть саме тут втілити у життя свої найсміливіші творчі задуми. Крім того, на нас чекатимуть відомі озера Татарка, Котел та Довгяска, де можна буде відпочити та покупатися. На перевалі Околе у лоні природи ми зупинимося на ночівлю під зоряним небом.

 

  • День четвертий. Гора Братківська (1788 м.), Старий кордон.

 

Четвертий день розпочинається з подорожі дикою природою. На нас чекатимуть не тільки мальовничі краєвиди, але й справжні хащі, дуже густі ліси та величезні папороті. Ми прямуємо до вершини гори Братківська (1788 м.), яка вже є частиною самих Горган. У порівнянні з мальовничим Свидівцем, вершини гори Братківська відзначаються кам’янистими схилами та важкими стежками. Саме тут розташований старий Польсько-Чехословацький кордон. Тут ще і досі збереглися позначки на старих стовпах, які нерідко допомагають зорієнтуватися у місцевості мандрівникам. Маємо встигнути до сутінків спуститися з іншої сторони гори, щоб біля схилу карпатських гір зупинитися на ночівлю.

 

  • День п’ятий. Полонина Пантир, перевал Легіонів.

 

Ранок п’ятого дня розпочинаємо з спуску до полонини Пантир. Наша дорога буде проходити по унікальному вологому лісі з нетиповим кліматом та особливою енергетикою. Саме тут можна побачити рідкісні види дерев та насолодитися дуже чистим повітрям. Після мандрівки полониною Пантир на нас чекатиме знаний перевал Легіонів. Перевал Легіонів названий на честь загиблих польських солдатів. На самій верхівці перевалу знаходиться великий старий хрест. Тут також можна побачити залишки бойових дій минулого сторіччя. На перевалі Легіонів ми зупинимося на відпочинок та ночівлю біля вогнища.

 

  • День шостий. Бистриця, Івано – Франківськ.

 

Після зустрічі світанку ми починаємо повертатися до барв цивілізації. Мандруючи повз річку Рафайловець, вже дуже скоро ми побачимо селище Бистриця. Тут можна трішки перепочити, поласувати молоком та насолодитися колоритом самого селища. З Бистриці ми відправляємося до Івано-Франківська. Для того, щоб Ваша пригода була безпечною та якісно спланованою, не забувайте дотримуватися настанов фахівців Husky Travel.

 

Husky Travel – це генератор активного та цікавого дозвілля у кращі куточки українських Карпат.